logo-archimil
Home » Meer info… » Referenties » Nissehof Venray – Antroposofisch kinderdagverblijf

Nissehof Venray – Antroposofisch kinderdagverblijf

 

OpdrachtNissehof foto voorzijde

Kinderdagverblijf met woning, passend bij een antroposofische levenshouding. Gebruik van natuurlijke materialen en vormen is wenselijk. Ontwerp is genomineerd voor Architectuurprijs Venray

 

Welstandseis

Er waren voor het gebied geen vastgestelde beeldkwaliteitseisen. Toetsing heeft plaatsgevonden aan de vraag of het gebouw passend was in de overgang van industriƫle naar landelijke bebouwing:

Uitwerking

Gelet op het beperkte budget was toepassing van natuurlijke materialen niet mogelijk. Gekozen is voor het optrekken van het pand met betonelementen waarop isolatie is aangebracht. De isolatie is vervolgens afgewerkt met een zandkleurige pleisterwerk om de natuurlijke uitstraling te krijgen. Een vegetatiedak met sedumbegroeiing completeert de natuurlijke uitstraling. De raampartijen zijn schuin gehouden om het geheel een wat speelser karakter te geven.Nissehof binnenzijde

NIssehof groendakdetail groendak Nissehof

© COPYRIGHT 2019, Archimil - Koningsplein 18 - 5721 GJ - Asten (Noord-Brabant) - 0493 671818 Designed and Developed by  The Mexican Pirates