logo-archimil
Home » Meer info… » Referenties » Eraspo Asten – Nieuwbouw mestverwerking

Eraspo Asten – Nieuwbouw mestverwerking

Begeleiding bij bestemingsplanwijziging en ontwerp

Nieuwbouw bedrijfsruimte van Eraspo in Asten-Heusden t.b.v. de opslag en bewerking van mest en het drogen van biomassamateriaal. Het project bestond uit het begeleiden bij het verkrijgen van een bestemmingsplanwijziging, het maken van een landschappelijk inpasbaar ontwerp, het verkrijgen van een milieuvergunning, ontwerp en bouwbegeleiding. Doordat vanwege wetgeving de mestverwerking in twee hallen plaats moet vinden is een derde hal bijgeplaatst voor biomassadroging. De werkzaamheden in de derde hal moeten de financiering van de tweede hal, die niet tot productietoename leidt, mogelijk maken. Na tien jaar van onderhandelen met zowel gemeente als provincie heeft Eraspo eind 2011 toch de goedkeuring voor de nieuwbouw gekregen.

Welstandseis

passend in het landelijk gebied

eraspo 3d tekening

Uitwerking

Traditionele bouw paste niet in het bestemmingsplan, vandaar een niet alledaags ontwerp met gigantisch veel 3D vlakken. De nieuwe hallen zijn zo ontworpen zodat zij helemaal aan het landschap zijn aangepast. De hallen liggen deels onder de grond.

foto-3D-Eraspo-Asten-2

© COPYRIGHT 2023, Archimil - Koningsplein 18 - 5721 GJ - Asten (Noord-Brabant) - 0493 671818 Designed and Developed by  The Mexican Pirates